Zoeken naar administratie digitaal bewaren

administratie digitaal bewaren
administratie
Administratiekantoor VWAA, Administratie Advies te Dordrecht.
Wij zijn al ruim 15 jaar actief in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Gelderland en Zeeland. Haal en brengservice. Wolwevershaven 30 D. Tel: 078 611 71 20. 3311 AW Dordrecht. Copyright 2010-2018 Administratiekantoor VWAA, Administratie Advies te Dordrecht Website Design Maintenance: Random-IT.
administratie
Je administratie thuis bijhouden 5 eenvoudige tips Leukegeit.
Misschien ontvang je nog een bankafschrift, maar tegenwoordig gaat alles digitaal. Je mailbox kan dus erg onoverzichtelijk worden met al die verzekeringspolissen die je in het verleden hebt afgesloten. Maak in je mailbox één of meerdere aparte labels aan met alle administratieve zaken die je hier ontvangt zoals ik hieronder heb gedaan. Het helpt enorm dat je alles in één mapje verzameld. Vind je het prettig om ook je verzekeringspolissen, bankafschriften en andere administratieve rompslomp van elkaar te scheiden? Maak dan voor alles een apart mapje aan. Je kunt gewoon op de naam van het label klikken en vervolgens alle digitale post bekijken. Houd alles centraal op één plek. Ik gaf je net al aan dat ik het fijn vind om mijn administratie zoveel mogelijk in mijn mailbox te ontvangen. Alles staat dan centraal op één plek, je leest de binnengekomen mail door en sleept het naar het label Administratie. Kies je er toch voor om je post per ouderwetse briefkoerier te laten bezorgen, verzamel dit dan handig in één ordner. Maak tabbladen per type bewaarpost en kijk dit eens per jaar na of alle papieren nog bewaard dienen te blijven. Welke administratieve papieren moet je bewaren?
administratiekantoor zaandam
Administratie verwerken RAAK Accountants Belastingadviseurs.
De voordelen van een elektronische boekhouding.: U hoeft aan het eind van het jaar de administratie niet meer bij ons in te leveren, want wij hebben alles digitaal. U hoeft de administratie niet meer te bewaren. Dit bespaart u opslagruimte en dus geld.
hoofd administratie
In 5 stappen naar een papierloze administratie SPOT ON Organizing. Facebook. Google. Linkedin. Pinterest. Twitter.
Over het organiseren van je papieren administratiesysteem schreef ik eerder al dit artikel. Het daar beschreven 4 stappenplan kun je moeiteloos toepassen op het opstarten en bijhouden van je digitale administratie. Maar ook voor digitaal bewaren geldt; eerst al je onoverzichtelijk bewaarde bestanden doornemen en logisch indelen.
cursus administratie
Digitale bankafschriften bewaren met BankingTools.
Uw bankafschriften in een digitaal archief, veilig en met een back-up. Nu al uw banktransacties bewaren? Download dan de software door in hier onder uw e-mailadres in te vullen. U kunt de software dan een maand gratis gebruiken. Na deze periode kunt u het programma aanschaffen en er gewoon gebruik van blijven maken. Uw privacy is gewaarborgd. Cashflow software draait op uw eigen Windows computer. Uw financiële gegevens staan daar dus veilig en zijn van buitenaf onbereikbaar. Bovendien stelt u een persoonlijk wachtwoord in waarmee uw persoonlijke administratie onleesbaar wordt opgeslagen.
dragon tattoo
Digitale ThuisAdministratie.
Vindt u het lastig om uw digitale thuisadministratie op orde te houden? Onder begeleiding van een DigiCoach leert u tijdens de training Digitale ThuisAdministratie veilig internetbankieren en online winkelen. Ook oefent u met het digitaal bewaren van uw administratie uit bijvoorbeeld e-mails.
Bewaarplicht Administratie Admiprofs.
Digitale administratie bewaren. In principe zijn de bewaartermijnen gelijk van een papieren administratie en een digitale administratie. Echter, als je er als ondernemer voor kiest om een digitale boekhouding te bewaren, dan moet je wel rekening houden met enkele eisen die hierop extra van toepassing zijn. In dit geval gaat het om juridische en beleidsmatige eisen die worden gesteld aan de opslag van je digitale administratie. Alle facturen die digitaal worden verzonden of ontvangen moeten worden bewaard.
Digitaal declareren, welke eisen stelt de Belastingdienst?
Maar het simpelweg bewaren van de administratie is niet voldoende. De informatie moet daarnaast ook makkelijk toegankelijk zijn. Dit betekent dat u een ordelijke administratie moet voeren, waarbij de originele declaraties en bonnetjes eenvoudig terug te vinden zijn bij een eventuele controle. Welke eisen stelt de Belastingdienst aan de verwerking van gedigitaliseerde onkostendeclaraties? Als uw flexkrachten bonnen digitaal willen aanleveren moeten zij de bon scannen of fotograferen.
Klippa App Digitale bonnetjes facturen Bonnen scannen met scan app.
Een divers aanbod producten met onder andere factuurverwerking, digitaal declareren en scan en herken. Met de gratis Klippa app kun je eenvoudig bonnen en facturen scannen, bewaren en terugvinden. Een schoenendoos of lade gevuld met papieren bonnen en facturen is daarmee verleden tijd! Eenvoudig je administratie op orde door het scannen van bonnen met de app en mailen van facturen.
Scan je bonnetjes naar Evernote via je telefoon Alles Onthouden.
Voor je eigen administratie is het prima om ze in te scannen en ze zo veel makkelijker doorzoekbaar te maken. Daarnaast kun je ze eenmaal gescand prima in diverse digitale systemen bewaren. Dat kan Evernote zijn, maar net zo goed een ander systeem als Dropbox of het nederlandse Moneybird. Voor mij is het handig om bonnen te scannen zodat ik ze niet meer kwijtraak via de wasmachine of als ze achter mijn bureau dwarrelen. Rust in mijn hoofd door zoveel mogelijk in te scannen en digitaal op te slaan, dat is belangrijk voor me.
Uw facturen bewaren.
U mag facturen en bonnetjes ook scannen en digitaal bewaren. Er moet dan wel sprake zijn van een juiste en volledige weergave van het origineel. Belangrijk hierbij is dat de echtheidskenmerken ook worden opgeslagen. U kunt dit nalezen in de brochure Uw geautomatiseerde administratie en de fiscale bewaarplicht.
De 8 regels van de bewaarplicht Wat moet je precies bewaren voor de Belastingdienst? ZZP Servicedesk.
Als ondernemer ben je verplicht je administratie minimaal zeven jaar te bewaren voor de Belastingdienst. Mag dat ook digitaal? En wat moet je precies bewaren? Acht regels op een rijtje. Je zakelijke administratie is de basis voor zowel je btw als je inkomstenbelastingaangifte.
Eindelijk duidelijkheid over het bewaren van papier in dit digitale tijdperk.
U heeft net gelezen dat het overstappen op een digitale administratie geen probleem hoeft te zijn, mits u controleerbaar aan de gestelde voorwaarden voldoet. Dan hoeft u de originele facturen en bonnetjes niet te bewaren en kunt u volstaan met het bewaren van uw digitale administratie.

Contacteer ons