Resultaten voor administratie digitaal bewaren

administratie digitaal bewaren
administratie
Administratiekantoor VWAA, Administratie Advies te Dordrecht.
Wij zijn al ruim 15 jaar actief in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Gelderland en Zeeland. Haal en brengservice. Wolwevershaven 30 D. Tel: 078 611 71 20. 3311 AW Dordrecht. Copyright 2010-2018 Administratiekantoor VWAA, Administratie Advies te Dordrecht Website Design Maintenance: Random-IT.
administratie
De 8 regels van de bewaarplicht Wat moet je precies bewaren voor de Belastingdienst? ZZP Servicedesk.
Als ondernemer ben je verplicht je administratie minimaal zeven jaar te bewaren voor de Belastingdienst. Mag dat ook digitaal? En wat moet je precies bewaren? Acht regels op een rijtje. Je zakelijke administratie is de basis voor zowel je btw als je inkomstenbelastingaangifte. Klik hier om te registreren
cursus administratie
Hoe moet je je digitale facturen correct bewaren?
Tip: Als je administratie van geringe omvang is, zodat een belastingcontrole van de afgedrukte bestanden binnen redelijke tijd kan worden gedaan, mag je nadat dit is afgestemd met de Belastingdienst de digitale bestanden verwijderen. Je digitale facturen moet je ook digitaal bewaren, zodat de facturen alle echtheidskenmerken nog bevatten.
wat
Wettelijke bewaar en administratieplichten it-notaris.nl.
In het volgende wordt van dat laatste uitgegaan. De administratieplichtige organisatie moet alle gegevensdragers zowel analoog als digitaal waarop gegevens zijn vastgelegd die voor de belastingdienst van belang zijn, bewaren. Dit meestal gedurende een periode van zeven jaar. Het gaat dan onder andere om de volgende basisonderdelen van de administratie.
plankdragers metaal
Bewaarplicht papieren facturen vs digitaal opslaan: hoe zit het nu? RBZ Groep Groningen.
De belastingdienst stelt als eis dat gegevens binnen een redelijke termijn toegankelijk moeten zijn. Je moet de gegevens bewaren in de vorm waarin ze onderdeel van de administratie uitmaken. Dus digitale facturen moeten digitaal worden bewaard, papieren facturen in originele vorm.
slotenmaker barneveld
Uw facturen bewaren.
U mag facturen en bonnetjes ook scannen en digitaal bewaren. Er moet dan wel sprake zijn van een juiste en volledige weergave van het origineel. Belangrijk hierbij is dat de echtheidskenmerken ook worden opgeslagen. U kunt dit nalezen in de brochure Uw geautomatiseerde administratie en de fiscale bewaarplicht.
administratiekantoor enschede
Administratie bijhouden en bewaren Ondernemersplein. External link. External link., External link. External link. External link. External link. External link. External link. External link. External li
De administratie vormt de basis van uw belastingaangiften U mag uw papieren administratie digitaal opslaan Neem voor meer informatie en advies contact op met uw belastingkantoor Kopie paspoort van klanten. U mag uw klanten om legitimatie vragen. Maar u mag de persoonsgegevens van uw klanten niet kopiëren en in uw administratie bewaren.
Hoe bewaart u uw administratie?
U bewaart de gegevens uit uw administratie in de originele vorm: digitaal of op papier. U mag alleen computerbestanden afdrukken en deze hierna verwijderen, en de gegevens alleen op papier bewaren, als u een kleine administratie hebt die binnen een redelijke termijn is te controleren.
Moet je een factuur bewaren nadat je een foto hebt gemaakt? Nee!
Het is namelijk toegestaan om financiële documenten op een andere manier op te slaan dan de vorm waarin het oorspronkelijk verstuurd of ontvangen is. Dat betekent dus dat je papieren facturen en bonnen ook digitaal mag opslaan, zonder dat je het origineel hoeft te bewaren. Het op een andere manier opslaan van documenten heet bij de Belastingdienst conversie. Uiteraard zijn er wel spelregels waar je je als ondernemer aan moet houden. Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de spelregels. Als je een factuur of bon verkeerd converteert en vervolgens het origineel weggooit, is er geen goede link meer met het origineel. Maar wat zijn die spelregels dan precies? De wet artikel 52 lid 5 AWR en het handboek Uw geautomatiseerde administratie en de fiscale bewaarplicht van de Belastingdienst zeggen het volgende.:
Tips voor het aanleveren van een administratie.
Meer eisen op het gebied van de administratie vindt u op de site van de Belastingdienst. Administratie digitaal bewaren? Alle facturen die u verstuurt of ontvangt, bewaart u in uw administratie. Dat is verplicht, want wij en de belastingdienst moeten uw administratie kunnen controleren.
Waarom zou ik mijn administratie digitaliseren? Tien redenen om nú digitaal te gaan werken MKB Servicedesk.
Het enige wat jij hoeft te doen, is sterke wachtwoorden verzinnen. Het wordt ook veel makkelijker om je administratie lang genoeg te bewaren: het kost je immers geen ruimte. Je hebt overzicht. Je hoeft niet meer te rekenen om te zien hoe je bedrijf er voorstaat: online boekhoudprogrammas kunnen dat voor je doen. Als je administratie digitaal is, zie je altijd in één overzicht hoeveel geld er inkomt en uitgaat.
Blog: Administratie digitaal of op papier bewaren? Digitaal factureren HRT Business Professionals.
Home Nieuws Blog: Administratie digitaal of op papier bewaren? Blog: Administratie digitaal of op papier bewaren? za 04 maart 2017 Software. Digitaal factureren heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. U als ondernemer ontvangt ongetwijfeld een groot aantal facturen van uw leveranciers online.
Digitaal declareren, welke eisen stelt de Belastingdienst?
Maar het simpelweg bewaren van de administratie is niet voldoende. De informatie moet daarnaast ook makkelijk toegankelijk zijn. Dit betekent dat u een ordelijke administratie moet voeren, waarbij de originele declaraties en bonnetjes eenvoudig terug te vinden zijn bij een eventuele controle. Welke eisen stelt de Belastingdienst aan de verwerking van gedigitaliseerde onkostendeclaraties? Als uw flexkrachten bonnen digitaal willen aanleveren moeten zij de bon scannen of fotograferen.

Contacteer ons