Resultaten voor administratie digitaal bewaren

administratie digitaal bewaren
administratie
Administratiekantoor VWAA, Administratie Advies te Dordrecht.
Wij zijn al ruim 15 jaar actief in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Gelderland en Zeeland. Haal en brengservice. Wolwevershaven 30 D. Tel: 078 611 71 20. 3311 AW Dordrecht. Copyright 2010-2018 Administratiekantoor VWAA, Administratie Advies te Dordrecht Website Design Maintenance: Random-IT.
administratie
administratie
administratie
Bewaren van persoonsgegevens Autoriteit Persoonsgegevens.
Bewaren van persoonsgegevens. De inhoud van een digitaal of papieren dossier bevat veel informatie over een persoon. De huisarts weet bijvoorbeeld welke medicijnen zijn patiënt gebruikt. En de werkgever kan zien wanneer het salaris van een werknemer voor de laatste keer is verhoogd. Om een goede administratie bij te kunnen houden, moet een organisatie bepaalde persoonsgegevens een tijd bewaren. Lees meer
huis ordenen
Wat moet ik bewaren van mijn administratie? efactuurdirect efactuurdirect weblog.
Daarbij moet je de gegevens digitaal bewaren, tenzij je een zeer kleine administratie hebt. Het is dus aan te raden om alles meteen online te regelen, zodat je geen dubbele administratie bij hoeft te houden een papieren administratie en een digitale.
administratiekantoor zaandam
Uw administratie op de pc Computer Idee.
De voordelen zijn duidelijk: minder papier, makkelijker zaken terugvinden en met een druk op knop maakt u er een kopie van, bijvoorbeeld voor de boekhouder. En u bespaart tegelijkertijd dure inkt door de facturen en correspondentie die al digitaal zijn niet langer te printen. In dit artikel laten we zien hoe u uw administratie digitaliseert, organiseert en aan welke eisen deze daarbij moet voldoen. Regels en voorwaarden. Voordat u uw administratie digitaliseert, is het goed om te weten wat u wel én niet op papier moet te bewaren en hoe lang u dit moet doen.
hoofd administratie
Nieuw jaar, oude administratie opschonen? Wat is de bewaarplicht? Bizznizz partners.
Papieren facturen die u verstuurt of ontvangt kunt u weliswaar scannen en digitaal opslaan, maar dan is het toch raadzaam om ook de papieren versie te bewaren. Een factuur moet namelijk nog de zogenaamde echtheidskenmerken bevatten. En daarom moet u facturen in de originele vorm bewaren. Verstuurt of ontvangt u facturen als pdf-bestand? Bewaar dan zowel het e-mailbericht als het pdf-bestand. Loop geen risicos en houd u aan de wettelijke bewaartermijnen. Voor uw algemene administratie is dat zeven jaar.
cursus administratie
Eindelijk duidelijkheid over het bewaren van papier in dit digitale tijdperk.
U heeft net gelezen dat het overstappen op een digitale administratie geen probleem hoeft te zijn, mits u controleerbaar aan de gestelde voorwaarden voldoet. Dan hoeft u de originele facturen en bonnetjes niet te bewaren en kunt u volstaan met het bewaren van uw digitale administratie.
vaatwasmachine kopen
Zakelijk digitale documenten, hoelang en op welke manier bewaren? Pijl solutions: Groei door ICT.
De belastingdienst kan u dus vragen om een digitale kopie van uw gehele administratie. In welke vorm digitale documenten bewaren? Dit is voor veel bedrijven de spannendste eis. U dient namelijk uw ontvangen documenten in de vorm te bewaren waarin u het gekregen heeft.
centrum arnhem
Administratie verwerken RAAK Accountants Belastingadviseurs.
De voordelen van een elektronische boekhouding.: U hoeft aan het eind van het jaar de administratie niet meer bij ons in te leveren, want wij hebben alles digitaal. U hoeft de administratie niet meer te bewaren. Dit bespaart u opslagruimte en dus geld.
website promotie
Altijd je administratie op zak ING Digitaal bankieren.
ergonomische bureaustoel
Digitale bankafschriften bewaren met BankingTools.
Uw bankafschriften in een digitaal archief, veilig en met een back-up. Nu al uw banktransacties bewaren? Download dan de software door in hier onder uw e-mailadres in te vullen. U kunt de software dan een maand gratis gebruiken. Na deze periode kunt u het programma aanschaffen en er gewoon gebruik van blijven maken. Uw privacy is gewaarborgd. Cashflow software draait op uw eigen Windows computer. Uw financiële gegevens staan daar dus veilig en zijn van buitenaf onbereikbaar. Bovendien stelt u een persoonlijk wachtwoord in waarmee uw persoonlijke administratie onleesbaar wordt opgeslagen.
website online maken
Digitale ThuisAdministratie.
Vindt u het lastig om uw digitale thuisadministratie op orde te houden? Onder begeleiding van een DigiCoach leert u tijdens de training Digitale ThuisAdministratie veilig internetbankieren en online winkelen. Ook oefent u met het digitaal bewaren van uw administratie uit bijvoorbeeld e-mails.
goochelaar
Bewaarplicht facturen Blue10.
Als je een deel van je administratie digitaal voert, moet ook deze administratie volgens wettelijke bepalingen bewaard worden. In deze blog leggen we je uit hoe digitale facturen controleerbaar blijven voor de fiscus. Hoelang dien je de facturen te bewaren?
Boekhoudplicht: hoe lang moet je de administratie bewaren?
Deze factuur kan echter ook worden ingescand en vervolgens digitaal worden bewaard. Het origineel hoeft dan niet meer te worden bewaard. Wanneer u papieren gaat inscannen, dienen ook alle relevante gegevens te worden omgezet. Hieronder vallen een briefhoofd, een logo, een watermerk en de kleuren van de papieren. Ook mag de scan niet later nog gewijzigd kunnen worden. Alleen dan hoeft het origineel niet meer te worden opgeslagen. Controleerbaar, leesbaar en re-produceerbaarheid van documenten. Net als bij de papieren administratie moeten gegevens binnen een redelijke tijd controleerbaar, leesbaar en re-produceerbaar zijn. Indien uw administratie beschikt over de mogelijkheid om een auditfile te maken, bent u verplicht om deze desgevraagd bij een boekenonderzoek aan de Belastingdienst te verstrekken. U bent wettelijk verplicht de boeken, bescheiden en andere gegevensdragers die voor de belastingheffing van belang kunnen zijn, gedurende zeven jaar te bewaren.

Contacteer ons